nieuws

Megger meet kabelmankement

bouwbreed Premium

Megger biedt zijn MPP2000 aan om mankementen aan ondergrondse elektrakabels op te sporen. Het systeem doet dat door middel van een akoestische en een elektromagnetische meting. Uit de waarden leidt de MPP2000 de plek af waar het mankement zich voordoet. Verschillende filters dempen achtergrondstoringen. De gebruiker loopt met een grondmicrofoon over de locatie van de […]

Megger biedt zijn MPP2000 aan om mankementen aan ondergrondse elektrakabels op te sporen. Het systeem doet dat door middel van een akoestische en een elektromagnetische meting. Uit de waarden leidt de MPP2000 de plek af waar het mankement zich voordoet. Verschillende filters dempen achtergrondstoringen. De gebruiker loopt met een grondmicrofoon over de locatie van de kabel. Een ontvanger verwerkt de gemeten signalen en maakt die hoorbaar in een koptelefoon. De meetwaarden verschijnen ook op een scherm. Het systeem draait ook in combinatie met producten van andere fabrikanten.

Reageer op dit artikel