nieuws

Meer FSC-hout op komst uit Indonesië

bouwbreed Premium

Hout met het keurmerk Forest Stewardship Council komt in Indonesië op stoom, vindt Jesse Kuijper van het Borneo Initiatief. In 2009 was nog slechts 2 procent van het Indonesische productiebos FSC-gecertificeerd. “Inmiddels ondersteunen we al 26 concessies op weg naar FSC. Van deze groep hebben zes beheerders het FSC-certificaat ontvangen voor 623.010 hectare bos. Nogmaals […]

Hout met het keurmerk Forest Stewardship Council komt in Indonesië op stoom, vindt Jesse Kuijper van het Borneo Initiatief. In 2009 was nog slechts 2 procent van het Indonesische productiebos FSC-gecertificeerd. “Inmiddels ondersteunen we al 26 concessies op weg naar FSC. Van deze groep hebben zes beheerders het FSC-certificaat ontvangen voor 623.010 hectare bos. Nogmaals drie beheerders zullen waarschijnlijk eind dit jaar eveneens gecertificeerd worden.”

De Nederlandse organisatie Het Borneo Initiatief komt op voor bosbelangen, vooral op Borneo.

Reageer op dit artikel