nieuws

Liebherr A916 in praktijk zuiniger dan verwacht

bouwbreed Premium

Liebherr A916 in praktijk zuiniger dan verwacht

Hij werd gepresenteerd op de TKD in Wezep en trekt momenteel door het land om bij bedrijven in de praktijk zijn pluspunten te laten zien. Volgens Liebherr dealer Wynmalen & Hausmann blijkt de nieuwe graafmachine A916 door de Stage 3b motor nog minder brandstof te gebruiken dan door de fabriek berekend.

Wat de meeste mensen nog niet weten is, dat de graafmachine op afstand gevolgd en beoordeeld wordt. Dat monitoren gebeurt via het Liebherr datasysteem (Lidat). Met dit systeem wordt het brandstofverbruik exact gemeten en wordt ook vastgelegd onder welke omstandigheden gedraaid wordt. Op die manier moet een duidelijk en betrouwbaar beeld ontstaan van de prestaties van de machine in de Nederlandse praktijk.Tot het gaatje

Theo Woudenberg van dealer Wynmalen & Hausmann: “We weten dat als er met een demo gedraaid wordt, de machine tot de “max” getest wordt.”

Uiteraard wordt de snelheid op de weg gemeten (gemiddeld 33 km/u) en wordt de stabiliteit beproefd (volle bak over de zij 900 liter). Kritisch wordt naar de capaciteit gekeken: “hoeveel kuub schept de nieuweling? En hoeveel brandstof wordt daarbij verbruikt?”

Verrassend resultaat

Volgens Woudenberg is het resultaat van de monitoring ook voor de dealer zeer verrassend

“Gemeten gedurende het totale aantal draaiuren van de A916-demo is het verbruik ronduit spectaculair te noemen. De machine heeft tot nog toe 115 uur gedraaid en er is in totaal 814 liter diesel verbruikt. Dit komt neer op een gemiddeld verbruik van: 7.1 liter per uur. En dat betekent een enorme besparing op de brandstofkosten.”

Meer info: www.wynmalenhausmann.nl.

Reageer op dit artikel