nieuws

Lefier halveert bouw nieuwe woningen

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Lefier (30.000 woningen) heeft in 2011 
358 nieuwe woningen opgeleverd. Dat is de helft minder dan het jaar ervoor.

De corporatie uit Groningen behaalde een positief resultaat van 128 miljoen euro. Twee derde hiervan is gerealiseerd en houdt verband met het inrekenen van lagere kosten en minder investeringen in de toekomst. “We bereiden ons hiermee voor op de nieuwe werkelijkheid waarin de financiële toekomst voor corporaties er steeds minder rooskleurig uitziet”, licht interim-bestuurder Cees Buys toe. Hij is niet tevreden over de bouwproductie. “We zijn na de fusie nog steeds op zoek naar een betere manier om projecten te plannen en te starten.”

Lefier onthief eind vorig jaar de raad van bestuur uit zijn functie vanwege ontevredenheid over het functioneren van de bestuurders. Ze hadden te veel oog voor belangen van de regionale woonbedrijven waarvan ze directeur waren. “Een weeffout”, typeerde Buys vorig jaar.

Reageer op dit artikel