nieuws

Kraanzusjes op losponton gehesen

bouwbreed

Elst – De Ingensche Waarden BV, eigenaar van de gelijknamige ontgrondingsput ten zuiden van de Nederrijn bij Elst, heeft een tweede hydraulische overslagkraan gekocht. De 70-tons Sennebogen 870 werd met een Gazelle hijsbok vanuit Elst de rivier overgestoken. In de Ingensche Waarden werd de kraan op losponton de Mies geplaatst, naast haar zusje: eenzelfde Sennebogen […]

Elst – De Ingensche Waarden BV, eigenaar van de gelijknamige ontgrondingsput ten zuiden van de Nederrijn bij Elst, heeft een tweede hydraulische overslagkraan gekocht. De 70-tons Sennebogen 870 werd met een Gazelle hijsbok vanuit Elst de rivier overgestoken. In de Ingensche Waarden werd de kraan op losponton de Mies geplaatst, naast haar zusje: eenzelfde Sennebogen 870. De twee kranen hebben een voor baggerdepots in Nederland ongekende loscapaciteit. De combinatie kan minimaal 1600 kuub per uur aan. De Ingensche Waarden BV, een zuster van zandwinbedrijf Biesbosch BV, voert sinds oktober 2009 de exploitatie van de baggerberging uit. Dat sluit aan bij het rijksproject Ruimte voor de Rivier. De oude zandwinplas wordt met grond en baggerspecie van vervuilde waterbodems gevuld tot 5 meter onder de gemiddelde waterlijn. Het gebied rondom de plas wordt ingericht als natuurgebied.

Foto en tekst: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel