nieuws

ISSO helpt ontwerpers van riolen op weg

bouwbreed Premium

De nieuwe NTR 3216 helpt ontwerpers van ‘rioleringen tot aan de perceelgrens’ met technische gegevens. Het resultaat voldoet dan volgens installateursdenktank ISSO aan het Bouwbesluit 2012, de Lozingsbesluiten en de NEN-normen. Het Rotterdamse instituut stelde de nieuwe Nederlandse Technische Richtlijn samen met NEN, TVVL,en Uneto-VNI. De NTR 3216 sluit aan op NTR 3215 voor ‘Gebouwriolering […]

De nieuwe NTR 3216 helpt ontwerpers van ‘rioleringen tot aan de perceelgrens’ met technische gegevens. Het resultaat voldoet dan volgens installateursdenktank ISSO aan het Bouwbesluit 2012, de Lozingsbesluiten en de NEN-normen.

Het Rotterdamse instituut stelde de nieuwe Nederlandse Technische Richtlijn samen met NEN, TVVL,en Uneto-VNI. De NTR 3216 sluit aan op NTR 3215 voor ‘Gebouwriolering en buitenriolering binnen de perceelgrenzen’. Beide NTR’s hanteren dezelfde benamingen.

Het nieuwe Bouwbesluit heeft betrekking op de riolering tot aan de perceelgrens. Dat heeft volgens ISSO grote gevolgen voor het ontwerp. Voorheen begon de riolering een halve meter buiten het gebouw.

Reageer op dit artikel