nieuws

Instorting gefilmd

bouwbreed Premium

Drie beveiligscamera’s van stadion Grolsch Veste legden de instorting op 7 juli vorig jaar vast. Ze zijn opgenomen in een van de bijlagen die TNO maakte bij het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Er is te zien hoe het zware beeldscherm begint te slingeren, waarna de rest van de kap snel volgt. Aantikken van […]

Drie beveiligscamera’s van stadion Grolsch Veste legden de instorting op 7 juli vorig jaar vast. Ze zijn opgenomen in een van de bijlagen die TNO maakte bij het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Er is te zien hoe het zware beeldscherm begint te slingeren, waarna de rest van de kap snel volgt. Aantikken van de spanten door een kraan, wat direct na het ongeval als een mogelijke oorzaak werd genoemd, is niet aan de orde geweest. Ook was er geen sprake van een windvlaag.

TNO voerde meer analyses uit van fotobeelden. Op basis van foto’s van uitvoerders stelden de onderzoekers vast dat de kapspanten zeker 15 centimeter verbogen werden om de koppelstaven op hun plek te krijgen.

Reageer op dit artikel