nieuws

Herintroductie van deelbare nokbeugel

bouwbreed Premium

Monier brengt een nieuwe deelbare nokbeugel op de markt. Het is een opvolger van de makkelijk in tweeën te breken stalen nokbeugel van RBB uit de jaren negentig.

Nokbeugels bestaan al zo’n 25 jaar. Ze worden op de tengels van een zadeldak bevestigd, zodat de ruiter nauwkeurig op de juiste hoogte kan worden aangebracht. De tengels bevinden zich echter niet altijd tegenover elkaar. Bij verspringende tengels kan de universele nokbeugel van Monier in twee helften worden gebroken, die beide te gebruiken zijn voor het dragen van de ruiter.

De nokbeugel is van sendzimir verzinkt staal. Hij heeft een schaalverdeling voor het bepalen van de afstand tot de bovenste panlat. Langs drie gaten laat hij zich buigen tot de hoek van de dakhelling. Schroefgaten helpen bij de bevestiging aan tengels en ruiter.

De originele splitsbare nokbeugel is een uitvinding van twee medewerkers van dakpannenfabrikant RBB, die eind jaren ‘90 octrooi verkreeg.

Reageer op dit artikel