nieuws

Haskoning DHV haalt Riyad uit de knoop

bouwbreed

Royal Haskoning DHV haalt het drukke verkeer in de Saoedische hoofdstad Riyad uit de knoop. Het ingenieursbureau heeft een contract van 1,5 miljoen euro binnengehaald om een plan te maken dat de stad met vijf miljoen inwoners moet verlossen van haar grootste knelpunten. Riyad beschikt op zich over een moderne infrastructuur. Maar met een benzineprijs […]

Royal Haskoning DHV haalt het drukke verkeer in de Saoedische hoofdstad Riyad uit de knoop. Het ingenieursbureau heeft een contract van 1,5 miljoen euro binnengehaald om een plan te maken dat de stad met vijf miljoen inwoners moet verlossen van haar grootste knelpunten.

Riyad beschikt op zich over een moderne infrastructuur. Maar met een benzineprijs van 9 cent per liter en de zeer lage prijzen van auto’s nemen de verkeersdrukte en parkeerproblemen toe. Haskoning DHV staat voor de taak eerst de verkeersstromen in kaart te brengen om vervolgens knelpunten te selecteren.

Reageer op dit artikel