nieuws

Half miljoen euro voor restauratie boerderij

bouwbreed

De provincie Limburg steekt een half miljoen euro in de restauratie van een monumentale boerderij in Rothem, gemeente Meerssen, onder de rook van Maastricht. Ook geeft de provincie toestemming voor de bouw van recreatiewoningen in boerderij Bisschoff. De provincie hecht veel waarde aan dit monument dat eenmaal in ere hersteld een toeristische parel moet worden […]

De provincie Limburg steekt een half miljoen euro in de restauratie van een monumentale boerderij in Rothem, gemeente Meerssen, onder de rook van Maastricht. Ook geeft de provincie toestemming voor de bouw van recreatiewoningen in boerderij Bisschoff.

De provincie hecht veel waarde aan dit monument dat eenmaal in ere hersteld een toeristische parel moet worden in het Limburgse heuvelland. Bouwbedrijf Lemmens uit Maastricht, dat samen met een ander bedrijf de vervallen hoeve heeft opgekocht, heeft nog 3,5 miljoen euro nodig voor het wederopbouwen van de ingestorte mergelhoeve.

De hoeve is volledig vervallen. Meerssen wil het gebouw laten herbouwen en er een nieuwe invulling aan geven. De boerderij wordt dan omgetoverd tot recreatiewoningen, horeca en opvang in het kader van zorg. Na verbouwing kan de boerderij de status van rijksmonument behouden. De wederopbouw biedt bovendien kansen aan leerlingen in de bouw, die er werkervaring kunnen opdoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels