nieuws

Giek van kraan knikt

bouwbreed

Tijdens het hijsen van een giek op een bouwplaats in Amsterdam-Noord is gisteren het onderdeel geknikt. De gevolgen bleven beperkt tot lichte schade aan een gebouw.

“Geen slachtoffers, geen grote schade”, meldt Maarten Verschoor jr. van M. Verschoor uit Sassenheim, de eigenaar van de kraan. De exacte toedracht is hem nog onbekend, maar hij bevestigt dat het ongeval plaatsvond tijdens het opbouwen of afbreken, woensdag aan het eind van de middag.

De giek raakte een dakwoning van het project Nieuw Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Dat wordt uitgevoerd door Koopmans Bouwgroep uit Enschede, onderdeel van TBI Groep. Het project is ontwikkeld door Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein en kon doorgaan nadat in overleg met de gemeente financieringsruimte is geschapen. De woongebouwen worden eind 2013 opgeleverd.

Reageer op dit artikel