nieuws

Geslaagde 32ste editie van Truckstar Festival

bouwbreed

Geslaagde 32ste editie van Truckstar Festival

De 32ste editie van het Truckstar Festival, Europa’s grootste transportevenement, is uitstekend verlopen, zegt Arjen van Vliet, hoofdredacteur van het organiserende tijdschrift Truckstar Magazine. Afgelopen weekeinde bezochten meer dan 60.000 mensen het TT-circuit van Assen om te genieten van allerlei activiteiten op vrachtwagengebied.

Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met meer dan 2.000 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen en veel bijzondere trucks uit heel Europa. Mede dankzij het voor deze zomer alleszins redelijke weer, bleef het bezoekersaantal op het niveau van de afgelopen jaren. Gedurende het weekend bezochten 60.000 mensen het festival.

Arjen van Vliet: “Je hoort bijna overal dat de bezoekersaantallen van evenementen teruglopen. Heel begrijpelijk nu het economisch minder gaat. Het is goed om te weten dat het Truckstar Festival een trouw publiek kent.”Decibellen-competitie


Tijdens het Truckstar Festival wordt ook een zogenaamde Decibellen-competitie gehouden. Die is dit keer gewonnen door Peter van Setten-chauffeur Wilrik van Omme met zijn Scania 164 480. Bij de Special Paint-verkiezing ging de eerste prijs naar een Londenaar.

De acht-cilinder van Wilrik van Omme kwam met 109,8 decibellen langs het publiek geknetterd, iets wat ook de heren van V8power als muziek in de oren klonk. V8power organiseerde ook dit jaar de decibellencompetitie.In totaal deden veertig lawaaierige trucks mee.Special Paint-verkiezing


Londenaar Matthew James heeft de eerste prijs gewonnen in de Special Paint-verkiezing op het Truckstar Festival 2012. Hij deed dat met en zeer fraaie R480 verhuis-combi. De jury was diep onder de indruk van de auto. Matthew heeft zijn Britse afkomst niet verloochend in het ontwerp en de opbouw, maar in de paintbrush-motieven wel mooie Europese elementen meegenomen.

Dat Europese tintje is geen toeval. Matthew rijdt met de truck vooral tussen Engeland en Spanje en Frankrijk. Iets wat overigens best spannend is: “Ik laat alleen af en toe een collega op de snelweg rijden met deze auto. Zelf doe ik al het rijden op de kleine weggetjes, en geloof me dat zijn er genoeg in de Spaanse en Franse binnenlanden”, aldus Matthew.

Meer info: www.truckstar.nl en V8power.nl.

Reageer op dit artikel