nieuws

Gebouw Westraven blijft verdacht

bouwbreed

Experts houden rekening met serieuze constructieve onveiligheid van het gebouw Westraven, het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht. Daarom blijft het verboden terrein; voor de medewerkers wordt naar andere huivesting gezocht. Waar de constructieve gebreken uit zouden kunnen bestaan, kan Hanneke Vuuregge, persvoorlichter van de Rijksgebouwendienst, niet meedelen. De experts zijn niet voor commentaar beschikbaar. “We […]

Experts houden rekening met serieuze constructieve onveiligheid van het gebouw Westraven, het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht. Daarom blijft het verboden terrein; voor de medewerkers wordt naar andere huivesting gezocht.

Waar de constructieve gebreken uit zouden kunnen bestaan, kan Hanneke Vuuregge, persvoorlichter van de Rijksgebouwendienst, niet meedelen. De experts zijn niet voor commentaar beschikbaar. “We hebben TNO gevraagd om als onafhankelijk adviseur het onderzoeksproces te begeleiden”, aldus Vuuregge.

Donderdag een week geleden voelden medewerkers onafhankelijk van elkaar trillingen. Iemand zag een computer bewegen, een ander zag koffie over de rand van een kopje trillen. Om elk risico uit te sluiten werd het gebouw volledig ontruimd.

Reageer op dit artikel