nieuws

Fietstunnel nog even in de zon

bouwbreed Premium

Nijmegen – De prefab betonnen tunneldelen zijn nog een paar laatste zomerse zonnestralen gegund voordat ze definitief onder de grond verdwijnen. Van der Linden Beton uit ’s-Hertogenbosch bouwt een fietstunnel onder een van de nieuw aan te leggen rotondes op de Energieweg in Nijmegen. De 22 betonnen elementen zijn extra zwaar uitgevoerd vanwege het nabijgelegen […]

Nijmegen – De prefab betonnen tunneldelen zijn nog een paar laatste zomerse zonnestralen gegund voordat ze definitief onder de grond verdwijnen. Van der Linden Beton uit ’s-Hertogenbosch bouwt een fietstunnel onder een van de nieuw aan te leggen rotondes op de Energieweg in Nijmegen.

De 22 betonnen elementen zijn extra zwaar uitgevoerd vanwege het nabijgelegen bedrijf Smit Transformatoren dat met zware voertuigen rijdt. In de tunneldelen is veel wapeningsstaal toegepast en ze hebben een vloer en dek van 55 centimeter dik. Na plaatsing van de 50 ton zware elementen wordt de tunnel op voorspanning gebracht en gevoegd.

Om zo min mogelijk overlast voor het verkeer te veroorzaken, bouwt Van der Linden de tunnel in twee dagen tijd. De fietstunnel en de rotonde maken deel uit van de aanpassing van de Energieweg, die straks als toegangsweg naar de nieuwe stadsbrug functioneert. Heijmans is hoofdaannemer van het project dat in opdracht van de gemeente Nijmegen wordt uitgevoerd.

Foto: Jorrit Knuvelder; Tekst: APA

Reageer op dit artikel