nieuws

Elektriciteitsnet heeft niet genoeg capaciteit

bouwbreed

De capaciteit van het elektriciteitsnet in Nederland is niet altijd en niet overal voldoende. Dit blijkt uit een analyse van Tennet. Reden is de bouw van enkele grote centrales die zorgt voor een toenemend vermogenssurplus in ons land. De nieuwe productie zal allereerst met name via het huidige net moeten worden getransporteerd. Er zijn echter […]

De capaciteit van het elektriciteitsnet in Nederland is niet altijd en niet overal voldoende. Dit blijkt uit een analyse van Tennet. Reden is de bouw van enkele grote centrales die zorgt voor een toenemend vermogenssurplus in ons land. De nieuwe productie zal allereerst met name via het huidige net moeten worden getransporteerd. Er zijn echter punten waar de netcapaciteit onvoldoende is om te allen tijde dit (nieuwe) aanbod aan elektriciteit te transporteren. Het gaat dan met name om exportcapaciteit. Als de aangemelde nieuwbouwplannen daadwerkelijk gerealiseerd worden, dan verwacht Tennet dat de exportcapaciteit niet onder alle omstandigheden voldoende is. Dat heeft zich al voorgedaan toen er veel goedkope zonne-energie uit Duitsland werd geïmporteerd.

Reageer op dit artikel