nieuws

Eerste gedeelte tunnel Delft klaar voor spoorbouwers

bouwbreed Premium

De eerste 750 meter van de oostbuis van de spoortunnel in Delft is naar verwachting in november gereed voor de komst van de spoorbouwers. Dat meldt de projectorganisatie van Spoorzone Delft.

Van dit zuidelijke gedeelte van de buis is de dragende constructie gereed. Tot in het najaar brengt de aannemer, Combinatie CrommeLijn, nog wel brand- en geluidwerende beplating en geleidewanden aan. Deze wanden moeten een trein bij een eventuele ontsporing op koers houden.

De totale lengte van de tunnel, die het bestaande, af te breken spoorviaduct in het centrum van de stad vanaf 2015 vervangt, is 2,3 kilometer. Dat is inclusief de toeritten. De aanleg van de westelijke buis kan beginnen zodra het spoorviaduct is gesloopt. De oplevering van de complete tunnel staat gepland voor 2017.

Reageer op dit artikel