nieuws

Duitse bouwprijzen 2,7 procent omhoog

bouwbreed Premium

De bouwprijzen van nieuwbouwwoningen zijn in Duitsland in een jaar tijd met 2,7 procent toegenomen. Vergeleken met 2005 gingen volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden de prijzen met een vijfde omhoog. Zowel ruwbouw als afbouw was in mei 2,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. De grootste stijgingen registreert het Statistisch Bundesamt bij […]

De bouwprijzen van nieuwbouwwoningen zijn in Duitsland in een jaar tijd met 2,7 procent toegenomen. Vergeleken met 2005 gingen volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden de prijzen met een vijfde omhoog. Zowel ruwbouw als afbouw was in mei 2,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. De grootste stijgingen registreert het Statistisch Bundesamt bij isolatiewerk en installaties (4 procent). Verwarming en dakdekking werden 3,7 procent duurder. De geringste prijsstijgingen vonden plaats in de staalbouw (0,6 procent). De prijzen voor het onderhoud van woningen namen afgelopen jaar in Duitsland met 3,1 procent toe. Kantoorbouw werd 2,5 procent duurder. Voor wegenbouw moest gemiddeld 3,9 procent meer worden betaald. De aanleg van wegen kost een kwart meer dan in peiljaar 2005.

Reageer op dit artikel