nieuws

Buitenland koopt massaal gebruikte machines en goederen op

bouwbreed

Buitenland koopt massaal gebruikte machines en goederen op

Online Veilinghuis Troostwijk Veilingen verkoopt inmiddels meer dan de helft van de aangeboden machines en goederen aan het buitenland. Het gaat vooral om (productie)machines en gereedschappen, ondermeer vanuit de aannemerij.

Troostwijk ziet sinds het begin van 2012 een sterke toename van meer dan twintig procent in de verkopen aan bedrijven buiten Nederland ten opzichte van begin 2011.

“We zien een sterke groei in het aantal grotere faillissementsverkopingen. Doorstarten na faillissement is met het huidige economische klimaat in Nederland steeds moeilijker’, aldus directeur Tjade Dieker van Troostwijk Veilingen. Koopjesjagers kunnen in deze tijden voordelig goederen aanschaffen. Zowel bedrijven als consumenten kunnen bieden op het aanbod van machines, gereedschappen, kantoorinventarissen en showroomkeukens. Doordat de veilingprijzen gunstig afsteken tegen de nieuwwaarde, blijft het voordeel hoog.

Sterke groei aankopen via de App en sms

Troostwijk Veilingen organiseert meer dan 450 online veilingen per jaar in Nederland en in Europa meer dan 1.000. Al meer dan twee jaar verkoopt Troostwijk Veilingen uitsluitend via internet. “Directeur Dieker: “Inmiddels doen we alles online en kopers vanuit de hele wereld bieden op gebruikte machines’. Het bieden en bekijken van de kavels gaat steeds meer via de mobiele telefoon of tablet. Troostwijk ziet een sterke stijging in het aantal biedingen via de Troostwijk App of per sms.”

Meer info: www.troostwijkauctions.com.

Reageer op dit artikel