nieuws

Brits onderzoek moet materieel energiezuiniger maken

bouwbreed

Brits onderzoek moet materieel energiezuiniger maken

Het Britse Energy Technologies Institute (ETI) wil de aandrijving van onder meer bouwmaterieel efficiënter maken.

Verliezen in de aandrijving tellen volgens de organisatie uit Loughborough ETI voor ruim 10 procent mee in het totale verlies van zware voertuigen in het veld. Het ETI is een publiek-privaat samenwerkingsverband waaraan onder andere Caterpillar en BP deelnemen. Het ETI besteedt 3,1 miljoen euro aan het onderzoek.

De nadruk ligt op onder meer de versnellingsbak en de lagers. Een beter smering draagt volgens het ETI ook bij aan lagere verliezen. Het onderzoek is onderdeel van een groter studieprogramma dat onder meer dumpers, wielladers en graafmachines zuiniger moet maken.

Reageer op dit artikel