nieuws

Brabant aan kop bij bedrijventerreinen

bouwbreed

De uitgifte van bedrijventerreinen is vorig jaar geslonken tot een oppervlakte van 334 hectare. In 2009 brachten de gemeenten nog 915 hectare aan de man, zo blijkt uit het jaarlijkse IBIS-onderzoek verricht door Arcadis.

Het meest scheutig met de uitgifte van bedrijventerreinen was vorig jaar Noord-Brabant. De teller bleef staan bij 64 hectare. In topjaar 2007 sleten de Brabanders 159 hectare. Sinds 2009 is het volume gestabiliseerd op een niveau rond de 60 hectare. Na Noord-Brabant gaven Gelderland (49 hectare) en Limburg (40 hectare) de grootste oppervlakte aan bedrijventerreinen uit.

Zuid-Holland, waar slechts 37 hectare bedrijventerrein werd toegevoegd, zette een stevige stap voorwaarts met zijn haventerreinen. Jarenlang kwamen slechts enkele tientallen hectares beschikbaar maar in 2011 schoot het aantal naar 176. Ook in Zeeland (70 hectare) en Groningen (37 hectare) was de uitgifte van zeehaventerreinen aanzienlijk.

Reageer op dit artikel