nieuws

Bilfinger Berger met Westcon sterker in Verenigde Staten

bouwbreed

Het Duitse bouwconcern Bilfinger Berger breidt zijn Amerikaanse activiteiten uit tot een jaaromzet van driekwart miljard euro.

Da nkzij de overname van Westcon stijgt het aantal medewerkers in de Verenigde Staten tot ruim vierduizend. Eerder dit jaar lijfde Bilfinger Berger het Haagse ingenieursbureau Tebodin in.

Met de aankoop van Westcon haalt het bedrijf uit Mannheim een specialist op het gebied van montage en dienstverlening in huis die zich vanuit Noord-Dakota vooral richt op industriële klanten. Het spectrum van de werkzaamheden reikt van leiding- en staalbouw tot de montage van installaties en onderhoud. Het bedrijf profiteert sterk van de hoge investeringen in de olie- en gasindustrie, vooral in het oosten en noorden van de Verenigde Staten. In het zuiden van het land (bij de Golf van Mexico) had Bilfinger Berger op dat vlak al een sterke positie. Ook in de chemische industrie heeft het in Bismarck gevestigde bedrijf tal van klanten. Westcon realiseerde vorig jaar met ongeveer duizend medewerkers een omzet van 150 miljoen euro en is winstgevend.

“Met de aankoop van Westcon breiden we onze regionale aanwezigheid in de Verenigde Staten uit en ontsluiten gelijktijdig nieuwe klanten”, zegt bestuurder Thomas Töpfer van Bilfinger Berger. Over de koopprijs doet hij geen mededelingen. Bilfinger Berger, vorig jaar met 60.000 medewerkers goed voor een omzet van 8,5 miljard euro, wordt volledig eigenaar van Westcon. De belangrijkste Nederlandse bedrijven die profiteren van de in de Verenigde Staten aantrekkende investeringen in de olie- en gasindustrie zijn bodemspecialist Fugro en bouwer Volker Wessels.

Reageer op dit artikel