nieuws

Besparingsdoel EU wordt niet gehaald

bouwbreed Premium

De Europese richtlijn energie-efficiëntie zal niet leiden tot het beoogde doel van 20 procent energiebesparing in 2020. Deskundigen verwachten hooguit 15 tot 17 procent besparing. Reden hiervoor is dat de richtlijn dubbeltellingen mogelijk maakt. Volgens de richtlijn moeten in ieder geval overheidsgebouwen energiezuiniger worden. Jaarlijks moet ministens 3 procent van het totale vloeroppervlak aan overheidsgebouwen […]

De Europese richtlijn energie-efficiëntie zal niet leiden tot het beoogde doel van 20 procent energiebesparing in 2020. Deskundigen verwachten hooguit 15 tot 17 procent besparing. Reden hiervoor is dat de richtlijn dubbeltellingen mogelijk maakt.

Volgens de richtlijn moeten in ieder geval overheidsgebouwen energiezuiniger worden. Jaarlijks moet ministens 3 procent van het totale vloeroppervlak aan overheidsgebouwen aangepakt worden. De deskundigen vrezen nu dat al op stapel staande renovatieprojecten daarin meegeteld worden. Een punt van kritiek is verder dat de richtlijn niet zal leiden tot innovatie en nieuw beleid, maar dat de lidstaten bestaande energiebesparingsprogramma’s zullen recyclen en ze onder de richtlijn plaatsen.

Reageer op dit artikel