nieuws

Avonturiers in steigerbranche grijpen kans met neppapieren

bouwbreed

Avonturiers in steigerbranche grijpen kans met neppapieren

Een gesprekje met de instructeur, twee koppen koffie: klaar. “Gefeliciteerd met het behalen van je diploma steigerbouwer.” Vraag je bewijzen van vakbekwaamheid, krijg je te maken met dit soort opleiders, merkt brancheorganisatie VSB.

Hun papiertjes zijn niets waard, onderstreept VSB-secretaris Peter Hecker. Avonturiers zouden hun kans grijpen nu de branche heeft besloten per 1 augustus van elke werker in de steigerbouw schriftelijke bewijzen van vakbekwaamheid te gaan eisen. Regiobestuurder Joukien Haan van FNV Bouw stuitte deze dagen op het fenomeen toen ze zich boog over de bouw de nieuwe energiecentrales van Nuon en RWE/Essent in de Eemshaven.

Lees vrijdag het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel