nieuws

Antos nieuwe lijn zware distributietrucks van Mercedes-Benz

bouwbreed Premium

Antos nieuwe lijn zware distributietrucks van Mercedes-Benz

Op de komende automotive vakbeurs IAA in Hannover ritselt het werkelijk van het nieuws. Vrijwel alle truckmerken komen met groot nieuws en alleen al bij Mercedes-Benz zijn meerdere noviteiten te zien. Het grootste nieuws bij de Duitse truckfabrikant is de nieuwe Antos.

De Antos is een compleet nieuw ontwikkelde generatie voertuigen voor zware distributiedoeleinden, met GVW’s tussen de 18 en 26 ton. De Antos is duidelijk geïnspireerd op de vorig jaar geïntroduceerde Actros. Veel bekende details uit de Actros vinden we ook terug in de nieuwkomer.

Downsizen

Bij de Antos pakt Mercedes-Benz het anders aan, namelijk door in feite de Actros/cabine te downsizen. Het resultaat is een vreselijk mooi ontworpen distributievoertuig met duidelijke familietrekken van de nieuwe zware Mercedes familie. Het grootste verschil wordt gevormd door de koplampen. Die hebben niet de ‘boemerang’ vorm zoals bij de Actros, maar zijn wat compacter uitgevoerd.

Debuut in Hannover

De Antos maakt zijn debuut op de IAA in Hannover die van 20 tot 27 september gehouden wordt. Op de Mercedes stand is straks veel meer nieuws te zien. Zo worden nieuwe bussen gepresenteerd en is de Fuso Canter Eco Hybrid voor het eerst te zien. Nieuw zijn ook de Vito E-Cell crewbus, een zeventraps volautomaat voor de Sprinter en de Euro6 Unimog. Een andere primeur in Hannover betreft de nieuwe kleine Citan bestelwagen van Mercedes. Of ook de nieuwe Euro6 uitvoeringen van de Atego al in Hannover staan is op dit moment nog niet bekend.

Meer info: De nieuwe Antos wordt uitgebreid besproken in de volgende editie van de Materieelkrant (verschijnt op 23 augustus).

Reageer op dit artikel