nieuws

‘Zoetermeer ideale plek voor Bouwcampus’

bouwbreed Premium

‘Zoetermeer ideale plek voor Bouwcampus’

De discussie over de locatie voor de gedroomde Bouwcampus brandt los. Maarten van Hezik, algemeen directeur van Stabu, verbaast zich er over dat niemand het over Zoetermeer heeft.

“In Zoetermeer staat een prachtig gebouw (Bouwhuis, van Bouwend Nederland, red.) waar nog genoeg ruimte is voor een campus. Uneto-VNI zit om de hoek. Het verbaast me dat Zoetermeer geen optie is. Het zou fantastisch zijn: één grote aannemersstad”, aldus Van Hezik. Hij reageert op de vrijdag openbaar gemaakte plannen voor de Bouwcampus.

Twaalf kennisinstituten willen zich bij elkaar vestigen in Delft, Rotterdam of Den Haag. SBR blijft het liefst in Rotterdam. Weer anderen preferen Delft. Van Hezik ligt geen seconde wakker van de discussie. Met Stabu blijft hij gewoon in Ede. “Fysiek bij elkaar zitten is voor ons geen must. Onze werknemers wonen allemaal in de buurt. Die krijg ik nooit mee. Dat zou een aderlating zijn voor Stabu.”

Reageer op dit artikel