nieuws

Werkgelegenheid Britse bouwsector weer in de lift

bouwbreed Premium

Het aantal banen in de Britse bouw is vorig jaar ondanks alle negatieve verhalen licht toegenomen. De bouw bood eind december werk aan 2.055.000 mensen, dat is bijna een vol procent meer dan een jaar eerder maar wel bijna 6 procent minder dan eind 2010.

Dat blijkt uit een overzicht van het Office for National Statistics (ONS). De groei in de werkgelegenheid heeft zich vooral in de tweede helft van het jaar voorgedaan en wordt onder meer veroorzaakt door een flinke daling van het aantal bouwbanen in 2010. In het eerste kwartaal van dit jaar lijkt aan die groei echter toch een eind te zijn gekomen.

Het ONS noteerde in die periode voor de bouw 22.000 ontslagen, bijna een derde meer dan in dezelfde periode in 2011. Toch werden er eind maart ook 13.000 vacatures in de bouwsector gemeld, bijna 10 procent meer op jaarbasis en het hoogste aantal in meer dan twee jaar.

Het Office for National Statistics houdt ook de lonen in de verschillende sectoren in Groot-Brittannië bij. Daaruit blijkt dat een Britse bouwvakker in maart dit jaar gemiddeld 536 pond (momenteel ongeveer 665 euro) per week verdiende. Dat is 1,6 procent meer dan een jaar geleden en 2,2 procent meer dan in maart 2010.

Reageer op dit artikel