nieuws

Weinig perspectief voor lager btw-tarief renovatie

bouwbreed

Weinig perspectief voor lager btw-tarief renovatie

De kans is klein dat het btw-tarief voor renovatie en onderhoud op korte termijn omlaag gaat. Politieke partijen noemen het plan van de PvdA sympathiek, maar constateren net zo hard dat er geen geld voor is.

Help bouwvakkers, draag bij aan een duurzame gebouwde omgeving. De PvdA wil kortweg twee vliegen in één klap slaan met het plan om het lager btw-tarief voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden nieuw leven in te blazen. In de Kamer vindt het voorstel echter nauwelijks gehoor.

Kamerlid Elly Blanksma laat weten dat het CDA geen voorstander is om weer terug te gaan naar zes procent. VVD’er Helma Nepperus sluit zich daar bij aan. “Het klinkt sympatiek, maar er is geen geld voor.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels