nieuws

Wasco-moeder Wolseley boekt 10 procent meer handelswinst

bouwbreed

De Britse specialist in bouwbenodigdheden Wolseley heeft over de drie maanden tot eind april voor 3,8 miljard euro omzet gedraaid, dat is 4,7 procent meer dan een jaar eerder.

De handelswinst ging met ruim 10 procent omhoog naar 172 miljoen euro. Bovendien slaagde Wolseley, in ons land eigenaar van Wasco, er in de schuldenlast meer dan te halveren naar 343 miljoen euro.

“We blijven redelijke vooruitgang boeken, waarbij goede groei in de VS en Canada deels ongedaan wordt gemaakt door Europa. We blijven gericht op verdere operationele efficiëntie, behoud van de brutomarges en vergroten van ons marktaandeel”, zegt topman Ian Meakins. Zijn bedrijf haalt precies de helft van de omzet uit Noord-Amerika en nog eens een vijfde uit zowel Groot-Brittannië als Scandinavië.

De rest van Europa wordt steeds minder belangrijk nadat Wolseley haar bedrijven in Italië heeft afgestoten en in april ook de verkoop van het Franse Brossette aan Saint-Gobain heeft afgerond.

Wat Frankrijk betreft meldt Wolseley dat de bouw nu ook begint in te zakken door het aflopen van stimuleringsmaatregelen van de overheid. Wat ons land betreft spreekt het bedrijf van ‘challenging markets’ waar dan ook geen omzetgroei bereikt kon worden.

Reageer op dit artikel