nieuws

Verdovingsmiddel bestrijdt zeepokken

bouwbreed

De Zweedse verffabrikant I-Tech kan baggermaterieel voor op zee vrijhouden van aangroeisels, zoals zeepokken, met zijn coating Selektope. Het actieve bestanddeel van deze verf is medetomidine; dierenartsen gebruiken dat voor anesthesie. De coating werd mede ontwikkeld in het project Marine Paint.22 van de universiteit van Göteburg en de technische universiteit van Chalmers. De onderzoekers hebben […]

De Zweedse verffabrikant I-Tech kan baggermaterieel voor op zee vrijhouden van aangroeisels, zoals zeepokken, met zijn coating Selektope. Het actieve bestanddeel van deze verf is medetomidine; dierenartsen gebruiken dat voor anesthesie. De coating werd mede ontwikkeld in het project Marine Paint.22 van de universiteit van Göteburg en de technische universiteit van Chalmers. De onderzoekers hebben onder die naam de afgelopen negen jaar besteed aan de ontwikkeling van milieusparende anti-aangroeicoatings. De studie moet een algemene coating opleveren die een veelheid van aangroeisels van scheepshuiden moet weren. De biociden worden daarvoor verpakt in microcapsules die met de verf worden gemengd.

Reageer op dit artikel