nieuws

Veel gemeenten bezig met energiebesparing

bouwbreed

Gemeenten maken in groten getale werk van het verduurzamen van scholen, sporthallen, theaters, zwembaden en kantoren. 85 Procent van de G25-gemeenten geeft aan 30 procent energiebesparing en CO 2-reductie in eigen vastgoed in 2020 te willen realiseren, constateert adviesbureau Deloitte. De totale gemeentelijke vastgoedportefeuille is 42 miljoen vierkante meter. Toch kan het volgens de adviseur […]

Gemeenten maken in groten getale werk van het verduurzamen van scholen, sporthallen, theaters, zwembaden en kantoren. 85 Procent van de G25-gemeenten geeft aan 30 procent energiebesparing en CO 2-reductie in eigen vastgoed in 2020 te willen realiseren, constateert adviesbureau Deloitte. De totale gemeentelijke vastgoedportefeuille is 42 miljoen vierkante meter.

Toch kan het volgens de adviseur beter. “Bij het verduurzamen van bestaand vastgoed wordt vaak alleen gedacht aan het plaatsen van zonnepanelen en wat losse maatregelen.” Verder worden duurzaamheidsambities niet goed vertaald richting werkvloer. “Dan wordt het opzetten en aansturen van projecten onmogelijk gemaakt en worden kansen gemist.”

Reageer op dit artikel