nieuws

Van Dijk Groep ziet lichte daling omzet

bouwbreed

Na een paar reorganisaties is de Van Dijk Groep in balans voor de veranderde markt, schrijft de bouwer in zijn jaarverslag. De omzet kwam uit op 54 miljoen euro, 9 miljoen euro minder dan 2010.

Hardenbergse aannemer focust verder op continuïteit

De omzet is bovendien bijna 5 miljoen euro onder doelstelling voor vorig jaar. De directie geeft als verklaring hiervoor “de grillige marktomstandigheden en het doorschuiven van productie”. Ook het principe van niet werken onder de kostprijs speelt een rol.

Dat laatste is weliswaar gelukt, maar de marges blijken klein. Het resultaat voor belasting kwam uit op 0,5 procent van de omzet, minder dan in 2010 (0,6 procent) en 2009 (1 procent).

De ambitie van dit jaar is een omzet te halen van 59 miljoen euro. De directie rekent op marktherstel, maar onderkent dat niet duidelijk is wanneer dit zal optreden en in welke vorm het zal gebeuren. Daarom beschouwt ze toch op de eerste plaats de huidige markt als de markt waarin de organisatie renderend moet zijn.

Woningbouw

Vooral in de nieuwbouw voor de zorg en het onderwijs is vorig jaar minder gescoord. De woningbouw bleef stabiel met een aandeel in de totale omzet van 37,5 procent. In 2008 was dat nog ruim 50 procent.

Tegenover de in totaal mindere nieuwbouw stond een opvallende groei in renovatie en onderhoud. Het aandeel in de totale omzet steeg vorig jaar naar 25 procent (2010: 17 procent).

Na een forse inkrimping van het personeelsbestand in 2009 en 2010, kon deze activiteit vorig jaar tot een minimum beperkt blijven. Het aantal medewerkers kwam uit op 220 personen, zeven minder dan eind 2010. Na het topjaar 2008 waarin het aantal personeelsleden groeide naar 293, gingen er in 2009 49 en in 2010 nog eens 17 vanaf.

Stabilisatie van de omzet in het algemeen en waar mogelijk groei op onderdelen, is waar het volgens de directie in deze tijd omdraait. “Continuïteit en werkgelegenheid zijn de belangrijkste kernwaarden binnen ons familiebedrijf.”

De Van Dijk Groep heeft zijn hoofdvestiging in Hardenberg en werkt daarnaast vanuit Borger en Enschede. De focus voor werk ligt op het oosten en noorden van Nederland.

Reageer op dit artikel