nieuws

Topografische kaart vrij beschikbaar

bouwbreed

Vanaf 2016 komt er één digitale kaart van Nederland waarop alle topografische gegevens te zien zijn. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schultz van Haegen (infrastructuur). De nieuwe kaart, de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), moet diverse bestaande digitale kaarten gaan vervangen. De BGT moet er voor zorgen dat topografische gegevens zoals wegen, […]

Vanaf 2016 komt er één digitale kaart van Nederland waarop alle topografische gegevens te zien zijn. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schultz van Haegen (infrastructuur).

De nieuwe kaart, de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), moet diverse bestaande digitale kaarten gaan vervangen. De BGT moet er voor zorgen dat topografische gegevens zoals wegen, spoorwegen, bouwwerken, water en terreinen op eenzelfde manier worden vastgelegd.

Op dit moment werken verschillende overheden nog met eigen digitale gegevens.

Reageer op dit artikel