nieuws

Toch geen staking bij dochterbedrijf Ballast

bouwbreed

Toch geen staking bij dochterbedrijf Ballast

De stakingsdreiging bij Ballast Nedam-dochter Rademakers in Klazienaveen is uit de lucht nu er een nieuwe en sterk verbeterde afvloeiingsregeling ligt voor komende reorganisatie.

Dat heeft FNV Bondgenoten bekendgemaakt. Ballast Nedam wil af van 29 van de 130 werknemers bij de ijzergieterij. Dit vanwege de sterke terugval van de vraag naar putdeksels en auto-onderdelen die in Klazienaveen worden gemaakt.

Het sociaal plan voorziet nu in de belangrijkste eis van het personeel en de vakbonden: een terugkeergarantie voor de achttien werknemers die ontslag krijgen. Zij krijgen tot 2016 voorrang bij nieuwe vacatures. In de tussentijd betaalt Ballast Nedam hun pensioenopbouw door.

Reageer op dit artikel