nieuws

Tennet eist miljoenen van Alstom en ABB

bouwbreed

Tennet eist miljoenen van Alstom en ABB

Tennet probeert miljoenen euro’s terug te vorderen van ABB en Alstom. Het gaat om bedragen van respectievelijk 29,7 en 18,1 miljoen euro, blijkt uit twee tussenvonnissen van de rechtbank in Arnhem.

De elektriciteitstransporteur stelt dat zijn voorganger Sep in de jaren negentig te veel heeft betaald voor gasgeïsoleerd schakelmateriaal. In 2006 werden producenten van dergelijke installaties door de Europese Commissie beschuldigd van kartelvorming. Aan een inhoudelijke behandeling van de zaken is de rechtbank nog niet toegekomen omdat ABB en Alstom betwisten dat Tennet als rechtsopvolger van Sep bevoegd is om hen te dagen. De rechter gaat daar niet in mee. Dus treffen de partijen elkaar op 20 juni opnieuw voor de rechter voor de inhoudelijke behandeling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels