nieuws

‘Subsidie pv-panelen werkt verstorend’

bouwbreed Premium

De aangekondigde subsidie van 15 procent op zonnepanelen moet er niet komen. Dat vindt Uneto-VNI. De tijdelijke subsidie zorgt voor veel onrust in de markt en werkt contraproductief. “Er komt een hausse aan aanvragen terwijl het beschikbare budget beperkt is. De subsidiepot is straks in een mum van tijd leeg en consumenten en bedrijfsleven blijven […]

De aangekondigde subsidie van 15 procent op zonnepanelen moet er niet komen. Dat vindt Uneto-VNI. De tijdelijke subsidie zorgt voor veel onrust in de markt en werkt contraproductief. “Er komt een hausse aan aanvragen terwijl het beschikbare budget beperkt is. De subsidiepot is straks in een mum van tijd leeg en consumenten en bedrijfsleven blijven met de kater achter”, aldus voorzitter Marcel Engels.

De organisatie meent dat zonne-energie al prima op eigen benen kan staan. De prijs van pv-cellen is drastisch gedaald terwijl de elektriciteitsprijs alleen maar zal stijgen. Engels is dan ook voorstander van verdere vergroening van het belastingstelsel waarbij ook het stopzetten van de subsidiering van fossiele energie past. “Nu betalen consumenten de rekening als een nieuwe kolencentrale wordt aangesloten. Wij pleiten voor een ‘level playing field’ met gelijke kansen”, zegt Engels.

Reageer op dit artikel