nieuws

Studie naar invloed zomerhitte in stad

bouwbreed

Studie naar invloed zomerhitte in stad

De gemeente Arnhem onderzoekt bij vijf huishoudens de invloed van zomerse hitte van buiten op wat er in huis gebeurt.

Arnhem hoopt zo meer te weten te komen over de veronderstelde veranderingen van het klimaat. De gemeente citeert eerder onderzoek waarin de temperatuur in de stad op hete dagen hoger oploopt dan in het buitengebied. De bebouwde omgeving raakt de warmte die het overdags opneemt ’s nachts maar moeilijk kwijt.

Voor de studie registreren meters in huis de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte. Arnhem wil met de bevindingen nagaan hoe de stad ‘hittebestendig’ kan worden gemaakt. Het onderzoek loopt in elk geval deze zomer en wordt volgend jaar misschien herhaald. Het onderzoek is deel van het project Klimaatbestendige Stad van de gemeente Arnhem.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels