nieuws

Stalen spant in Muziekpaleis

bouwbreed

Utrecht- Medewerkers van de Belgische metaalbouwer CSM werken aan de bevestigingen van een 40 ton zwaar spant van de kamermuziekzaal in het nieuwe Muziekpaleis Vredenburg. Het spant werd gisterochtend door twee kranen van kraanbedrijf Sarens op zijn plaats gehangen. Een derde torenkraan werd gebruikt voor het aanbrengen van hulpstaal. Het afmonteren duurde nog tot gisteravond. […]

Utrecht- Medewerkers van de Belgische metaalbouwer CSM werken aan de bevestigingen van een 40 ton zwaar spant van de kamermuziekzaal in het nieuwe Muziekpaleis Vredenburg. Het spant werd gisterochtend door twee kranen van kraanbedrijf Sarens op zijn plaats gehangen. Een derde torenkraan werd gebruikt voor het aanbrengen van hulpstaal. Het afmonteren duurde nog tot gisteravond. Dan kan het hulpstaal, voor een tijdelijke draagconstructie, worden verwijderd, zodat de zaal een vrijhangende constructie wordt met een betonvloer en houten betimmering. De zaal binnenin biedt dan plaats aan vijfhonderd concertgangers. Het nieuwe muziekpaleis is een grondige verbouwing van het oude Muziekcentrum Vredenburg. Hoofdaannemer Heijmans bouwt daarnaast een aantal nieuwe zalen. De oorspronkelijke architect, Herman Hertzberger, ontwierp ook de nieuwe kamermuziekzaal. Het complete Muziekpaleis moet op 1 november 2013 worden opgeleverd.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel