nieuws

Stad mag opknappen woningen verplichten

bouwbreed

Gemeenten mogen eigenaren verplichten hun woningen te verduurzamen. Dat blijkt uit een brief van minister Spies aan de Tweede Kamer. Daarin gaat ze in op vragen van VVD’er Betty de Boer die een Amsterdamse kwestie aankaart. Het gaat over stadsdeelraad Amsterdam-West die eigenaren mogelijk op de huid gaat zitten. Op grond van artikel 13 van […]

Gemeenten mogen eigenaren verplichten hun woningen te verduurzamen. Dat blijkt uit een brief van minister Spies aan de Tweede Kamer. Daarin gaat ze in op vragen van VVD’er Betty de Boer die een Amsterdamse kwestie aankaart. Het gaat over stadsdeelraad Amsterdam-West die eigenaren mogelijk op de huid gaat zitten. Op grond van artikel 13 van de Woningwet is dat in uitzonderingssituaties toegestaan, schrijft de minister. De gewenste voorzieningen dienen wel “noodzakelijk te zijn en goed onderbouwd.” Een gemeente mag echter geen hogere eisen stellen dan het nieuwbouwniveau uit het Bouwbesluit 2012.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels