nieuws

Specialisten in race voor ruit van ijsberen

bouwbreed Premium

Tussen glasspecialisten woedt een slag om de reparatie van het raam van het ijsberenverblijf van de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Dat sneuvelde nadat ijsbeerpuber Vicks er een kei tegenaan smeet. De Rotterdamsche Glas Centrale kondigde in het AD aan hem ‘voor een zacht prijsje’ te repareren. Concurrent AGC sloeg terug: ze willen het gratis doen. Tot verbijstering van RGC-directeur René van Leeuwen.

Laat u het erbij zitten?

“Heeft hij dat echt gezegd? Dat kan toch niet, zo’n cadeautje? Ik heb een mooi prijsje gemaakt, maar het is niet zomaar een ruitje!”

O ja, wat komt daar bij kijken?

“Een hele soesa. Dat glas staat hier op voorraad, maar het moet zeven centimeter dik worden, in zes lagen. Folie ertussen, lamineren, harden in de oven… Een soort spekkoek, maar een stuk harder. En 475 x 200 centimeter.”

Wat kost zo’n ruit? De dierentuin heeft het over een halve ton.

“Die hebben destijds veel te veel betaald. Maar ik geef geen bedrijfsgegevens prijs.”

Komt u ook met een gratis ruit?

“Jullie journalisten maken de zaak kapot! Iedereen wordt tegen iedereen uitgespeeld!”

Wat heeft iedereen ineens met ijsberen? Glasbedrijven stunten, kraanbedrijf Zwatra wil de ruit gratis inhijsen.

“Ik heb niks met ijsberen, het is gewoon een interessante ruit. En wij kunnen het: de nieuwe ruit van Bokito heb ik ook geplaatst. En die is er nooit meer uit gekomen.”

Blijft de ruit ook heel als vader ijsbeer met keien gaat gooien?

“Op deze ruit kun je met een kalasjnikov schieten. Daar kom je niet doorheen.”

U garandeert dat-ie niet opnieuw kapot gaat?

“We doen wel gekkere dingen. Er lopen zoveel idioten rond, verschrikkelijk! We plaatsen ook pantserglas dat auto’s tegenhoudt.”

Dus hij gaat nooit meer stuk?

“Het probleem is dat je altijd een ster krijgt. En dan zien de kindertjes die beer niet meer. Als beren gaan gooien, gaat de buitenste glaslaag geheid kapot.”

Reageer op dit artikel