nieuws

Snel cao-akkoord bij aannemer Gebr. van Kessel

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf Gebr. van Kessel en vakbond CNV Vakmensen hebben binnen één dag een akkoord bereikt over een nieuwe bedrijfscao.

De cao geldt voor anderhalf jaar: van 1 juli 2012 tot 1 januari 2014. In die periode zullen de lonen met 3 procent omhooggaan. De salarisstijging wordt in twee etappes doorgevoerd: 1,5 procenten per 1 juli van dit jaar, nog eens 1,5 procent een jaar later. Eind dit jaar krijgen alle werknemers bovendien een eenmalige uitkering van 100 euro.

De onderhandelingen over de nieuwe cao duurde welgeteld een dag. “Dat is bijzonder, ja,”, zegt onderhandelaar Arie-Jan van Oort van CNV Vakmensen. “Er is efficiënt onderhandeld en met respect voor elkaars wensen. Ik ben tevreden met het resultaat. Gezien de economische omstandigheden is 3 procent meer loon niet verkeerd.”

Afspraken zijn ook gemaakt over de reiskostenvergoeding. Die gaat naar 32 cent per kilometer voor niet-woon-werkverkeer. Werknemers die voor ernstig zieke familieleden willen zorgen, krijgen daar straks de ruimte voor.

Onder de nieuwe bedrijfs-cao vallen ongeveer tweehonderd medewerkers van de gww-aannemer Gebr. van Kessel. Het gaat om werknemers die onder meer bermen en wegen onderhouden, sportvelden aanleggen en drainages aanbrengen. De overige werknemers van het bedrijf, een volle dochter van Volker Wessels, vallen onder de bouw-cao of de landbouw-cao.

Van Oort wil in de toekomst graag af van de bedrijfs-cao, maar erkent dat dat niet makkelijk is. “De betreffende werknemers voeren werk uit dat onder verschillende cao’s valt.”

Reageer op dit artikel