nieuws

Schiedamse topambtenaar claimt 1,7 miljoen van BING

bouwbreed

Schiedamse topambtenaar claimt 1,7 miljoen van BING

In de nasleep van de Verver-affaire in Schiedam claimt de gewezen topambtenaar Hans Boet 1,7 miljoen euro van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.

Boet was onder voormalig burgemeester Wilma Verver clustermanager dienstverlening op het Schiedamse stadhuis. Hij beweert dat het onderzoek naar machtsmisbruik en vriendjespolitiek door Verver hem imagoschade heeft berokkend. De zaak-Verver draaide onder meer om de vraag of de burgemeester een gemeentelijke boycot van het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Tempel had georganiseerd.

Negatieve conclusies van BING deden Verver besluiten af te treden. Het vonnis besteedt ook aandacht aan Boet. BING zou een oordeel over zijn functioneren hebben uitgesproken zonder voldoende wederhoor te hebben toegepast. BING heeft laten weten in beroep te gaan tegen het vonnis van de Accountantskamer. Het bureau zal dan enkele hoofdstukken openbaar maken die tot dusverre uit het onderzoeksrapport werden gehouden omdat ze ook vertrouwelijke informatie bevatten over ambtenaren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels