nieuws

PvdA wil snel lagere btw voor onderhoud

bouwbreed

De PvdA wil tijdelijk een lager btw-tarief voor renovatie en onderhoud. Het zesprocentstarief moet zo snel mogelijk ingaan en twee jaar gelden. Het is onduidelijk of het plan op een meerderheid in de Tweede Kamer kan rekenen. Eerdere pogingen mislukten vorig jaar. De regeringspartijen stelden zich toen op het standpunt dat er geen geld was. […]

De PvdA wil tijdelijk een lager btw-tarief voor renovatie en onderhoud. Het zesprocentstarief moet zo snel mogelijk ingaan en twee jaar gelden. Het is onduidelijk of het plan op een meerderheid in de Tweede Kamer kan rekenen. Eerdere pogingen mislukten vorig jaar. De regeringspartijen stelden zich toen op het standpunt dat er geen geld was. De PvdA begint zich steeds meer te ontpoppen als de Partij voor de Aannemer. Kamerlid Monasch beaamt dat: “We doen er alles aan om de bouw te helpen.”

Reageer op dit artikel