nieuws

Provincie investeert 3,3 miljoen in Floriade

bouwbreed

Provincie investeert 3,3 miljoen in Floriade

De provincie Zuid-Holland stelt 3,3 miljoen euro ter beschikking om de komst van de Floriade in 2022 naar Boskoop mogelijk te maken.

Acht gemeenten investeren samen 6,7 miljoen euro in de komst van de tuinbouwtentoonstelling. De bijdrage van overheden dient als startkapitaal. De organisatie van de Floriade gaat circa 93 miljoen euro kosten. De lokale en regionale overheden nemen 10 miljoen euro voor hun rekening. Het resterende bedrag komt uit de kaartverkoop, exploitatie van de tentoonstelling en investeringen van private partijen.

De komende weken moeten de gemeenteraden van de aangesloten gemeenten besluiten over het ter beschikking stellen van hun bijdrage. Naast de provincie en gemeenten zijn onder meer Ballast Nedam, Arcadis, Imtech en Volker Wessels bij het project betrokken.

Reageer op dit artikel