nieuws

Provincie dwingt sloper Jager om overlast te beperken

bouwbreed

Sloopbedrijf Jager Midwolde moet de overlast voor de omgeving beperken. De provincie Groningen neemt deze eis op in de milieuvergunning.

Omwonenden daagde het bedrijf, onderdeel van Dusseldorp, tweemaal voor de rechtbank. Inzet: Jager moet de geluid-, stof- en geurhinder verminderen. De rechter gaf de omwonenden gelijk.

Het bedrijf is inmiddels met buurtbewoners en de provincie in gesprek. Zo wordt gesproken over een nieuwe uitrit van het terrein of het plaatsen van een loods om verspreiding van stof tegen te gaan. Volgens de provincie kan de overlast verminderen wanneer Jager een deel van zijn activiteiten niet langer in de open lucht uitvoert.

De provincie neemt eisen over het beperken van de overlast op in de milieuvergunning. De milieuvergunning niet verlenen is geen optie, stelt gedeputeerde Mark Boumans in een schriftelijke verklaring. “Jager voldoet aan de milieuwet en –regelgeving, dus moeten wij een milieuvergunning verlenen.” De provincie belooft wel actiever te controleren of het bedrijf zich aan de eisen houdt.

Reageer op dit artikel