nieuws

Ook Isso tegen light energielabel MMM

bouwbreed

Ook Isso tegen light energielabel MMM

Isso ziet het energielabel light van Meer Met Minder niet zitten. Volgens het kennisinstituut van de installatiesector wijkt het light-label teveel af van de nu bestaande rekenmethode.

Met zijn kritiek schaart Isso zich achter Uneto-VNI die eveneens tegen het MMM-voorstel is. Volgens Isso houdt het light-label onvoldoende rekening met energiebesparende maatregelen die huiseigenaren nemen. De claim van MMM dat in 90 procent van de gevallen het light-label juist is, klopt dan ook niet. Een steekproef van Isso komt erop uit dat in ruim 60 procent van de gevallen het light-label minstens één stap lager uitkomt dan met de standaardberekening. De afwijking is nog vaker groter dan 10 procent. Dat is meer dan wettelijk is toegestaan.

Reageer op dit artikel