nieuws

NMa-boetes NH8-kartel definitief lager

bouwbreed

NMa-boetes NH8-kartel definitief lager

De Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa) heeft de boetes voor drie bedrijven uit het NH8-kartel definitief fors verlaagd. Aanleiding is een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

De NMa reageert daarop met de vaststelling van de definitieve boetes: 1,9 miljoen euro voor Dura Vermeer, 1,5 miljoen euro voor Ballast Nedam en een kleine 2 ton voor Ooms Avenhorn. Deze bedrijven maakten deel uit van een groep van acht die in de periode 1998-2001 via verboden vooroverleggen prijsafspraken zouden hebben gemaakt over uit te voeren werken in de regio Schiphol/Haarlemmermeer. De totale boete die de acht deelnemers hiervoor bij elkaar kregen opgelegd, was 50 miljoen euro.

Niet de overtreding zelf staat ter discussie, onderstreept de NMa. De bedragen zouden alleen te hoog zijn berekend ten opzichte van andere zaken met een vergelijkbaar karakter.

Reageer op dit artikel