nieuws

Nieuwe vergunning kolencentrale RWE

bouwbreed Premium

–RWE krijgt een nieuwe Natuurbeschermingswetvergunning voor de bouw van zijn kolencentrale in de Groningse Eemshaven. Het energiebedrijf heeft de effecten op de natuur beter inzichtelijk gemaakt, stellen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een verklaring. Afgelopen maanden hebben de overheden de nieuwe vergunningsaanvraag van RWE […]

–RWE krijgt een nieuwe Natuurbeschermingswetvergunning voor de bouw van zijn kolencentrale in de Groningse Eemshaven.

Het energiebedrijf heeft de effecten op de natuur beter inzichtelijk gemaakt, stellen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een verklaring. Afgelopen maanden hebben de overheden de nieuwe vergunningsaanvraag van RWE getoetst aan de punten waarop de Raad van State de vorige vergunning vernietigde. Het energiebedrijf heeft beter in kaart gebracht hoe de verruiming van de haven en de komst van de centrale samenhangen, stellen de overheden. De natuur ondervindt volgens hen per saldo geen nadelen van het bouwproject. De vorige natuurvergunning werd vorig jaar door de Raad van State vernietigd.

Reageer op dit artikel