nieuws

Nieuwe Pauluskerk volledig in koper

bouwbreed

Nieuwe Pauluskerk volledig in koper

Sorba Projects bouwt uit zestig unieke elementen een volledig koperen gevel op voor de nieuwe Pauluskerk in Rotterdam. Die heeft dezelfde grillige diamantvorm als het aanpalende Calypso. Het totale project is ontworpen door architect William Alsop.

Geen paneel is hetzelfde in het glimmende nieuwe godshuis. Gevelvlakken hellen voor- en achterover en hebben telkens verspringende hoeken. De driehoekige ramen met koperen kozijnen zijn bij elk paneel anders gepositioneerd. Sorba levert de elementen kant-en-klaar af op de bouwplaats. Die worden in de fabriek in Winterswijk geassembleerd. De houtskeletbouwelementen worden inclusief regelwerk, folies, glaspuien en koperkaders in de grillig vormgegeven staalconstructie geplaatst. “Nadat we alle naden waterdicht hebben afgewerkt, brengen we de koperen buitenschil in het werk aan”, vertelt projectleider Patrick Weijers (Sorba Projects).

Het compacte gebouw met vijf bouwlagen moet eind dit jaar af zijn en kan onderdak bieden aan diverse activiteiten. De opvang voor drugsverslaafden waarmee de Pauluskerk ooit bekend werd, komt niet terug.

Reageer op dit artikel