nieuws

Minister zwaait EPN definitief uit

bouwbreed Premium

Minister Verhagen legt daarmee een verzoek van Bouwend Nederland, de NVB, Neprom en Aedes naast zich neer. Zij willen nog langer kunnen wennen aan de EPG (NEN 7120). Die vervangt op 1 juli de oude EPN.

De vier brancheorganisaties vrezen problemen met vergunningverlening en denken dat de bouwpraktijk nog niet toe is aan de nieuwe bepalingsmethode. Daarom dringen zij aan op een tijdelijk duaal stelsel van drie tot zes maanden, waarin zowel de EPN als de EPG gelden. Het ministerie wil daar niet aan en wijst erop dat de EPG al sinds april van kracht is.

De brancheorganisaties stellen daartegenover dat de ondersteundende software nog niet klaar was. Praktijkmensen konden zich daardoor helemaal niet goed voorbereiden. Het ministerie weerspreekt dat. “Zowel voor woningbouw als utiliteitsbouw zijn er gedurende drie maanden demo-versies van de rekensoftware geweest, waarmee de praktijk heeft kunnen oefenen.”

Reageer op dit artikel