nieuws

‘Metaalwerkers willen zekerheid pensioen’

bouwbreed

‘Metaalwerkers willen zekerheid pensioen’

Werknemers in het groot- en kleinmetaal willen bovenal zekerheid in hun nieuwe pensioenregeling. Dat blijkt uit een ledenraadpleging van vakbond FNV Bondgenoten.

Daarnaast staat het blijven meebetalen van werkgevers aan pensioen en het meeschuiven van de overgangsregelingen om ook eerder te kunnen stoppen met werken als de AOW-leeftijd opschuift hoog op het verlanglijstje. “De metaalwerkers willen bovendien dat de werkgevers ook gaan meebetalen aan de pensioenopbouw van ‘nieuwe groepen’ als uitzendkrachten en zzp’ers”, zegt Jos Brocken, bestuurder FNV Bondgenoten. De onderhandelingen met werkgeversorganisaties FME-CWM, Uneto-VNI en de Metaalunie starten in het najaar.

Reageer op dit artikel